Изучаване на чужди езици онлайн

Home  >   50езика   >   български   >   португалски PT   >   Съдържание


97 [деветдесет и седем]

Съюзи 4

 


97 [noventa e sete]

Conjunções 4

 

 

 Кликнете върху текста! arrow
  
Той заспа, въпреки че телевизорът работеше.
Той остана още, въпреки че вече беше късно.
Той не дойде, въпреки че се бяхме уговорили.
 
 
 
 
Телевизорът работеше. Въпреки това той заспа.
Вече беше късно. Въпреки това той остана още.
Ние се бяхме уговорили. Въпреки това той не дойде.
 
 
 
 
Въпреки че няма шофьорска книжка, той кара кола.
Въпреки че пътят е хлъзгав, той кара бързо.
Въпреки че е пиян, той кара велосипед / колело.
 
 
 
 
Той няма шофьорска книжка. Въпреки това той кара кола.
Пътят е хлъзгав. Въпреки това той кара бързо.
Той е пиян. Въпреки това той кара велосипед / колело.
 
 
 
 
Тя не си намира работа, въпреки че е следвала.
Тя не отива на лекар, въпреки че има болки.
Тя си купува кола, въпреки че няма пари.
 
 
 
 
Тя е следвала. Въпреки това тя не си намира работно място.
Тя има болки. Въпреки това тя не отива на лекар.
Тя няма пари. Въпреки това тя си купува кола.
 
 
 
 


Младите хора учат по различен начин от възрастните хора

Децата учат език сравнително бързо. Това обикновено отнема повече време при възрастните. Но децата не се учат по-добре от възрастните. Те просто учат по различен начин. При изучаването на чужди езици мозъкът има много за вършене. Той трябва да научи няколко неща едновременно. Когато човек учи език, не е достатъчно просто да мисли за него. Той също така трябва да се научи как да произнася новите думи. За това, органите на говора трябва да научат нови движения. Мозъкът също трябва да се научи да реагира на нови ситуации. Предизвикателство е да се общува на чужд език. Възрастните учат езици по различен начин във всеки период от живота си, обаче. На 20 или 30-годишна възраст, хората все още имат рутина в обучението. Училището или ученето не са толкова далеч в миналото. Поради това, мозъкът е добре обучен. В резултат на това той може да научи чужд език на много високо ниво. Хората на възраст между 40 и 50 години вече имат много знания. Мозъкът им се ползва от този опит. Той може добре да комбинира новото съдържание със старата информация. На тази възраст той научава най-добре нещата, с които е вече запознат. Това са например езици, които са подобни на езици научени по-рано в живота. На 60 или 70-годишна възраст, хората обикновено имат много време. Те могат да практикуват често. Това е особено важно при езиците. Възрастните хора учат писмено чуждия език особено добре, например. Човек може да се обучава успешно във всяка възраст. Мозъкът все още може да изгражда нови нервни клетки след пубертета. И той все още се наслаждава на това...

Разширете езиковите си познания за свободното време, за пътувания в чужбина и професията!

Словенският принадлежи към южнославянските езици. Той е майчин език на около 2 милиона души. Те живеят в Словения, Хърватия, Сърбия, Австрия, Италия и Унгария. Словенският в много отношения е подобен на чешкия и словашкия. Открива се влияние и на сърбохърватския. Въпреки че Словения е малка страна, в езика съществуват много различни диалекти. Причина за това е богатата история на тази езикова област. Тя се е отразила и върху речниковия състав, който включва много чужди понятия.

Словенски се пише с латински букви. В граматиката съществуват шест падежа и три рода. По отношение на произношението има две официални звукови системи. В едната от тях ясно се разграничават високите и ниските гласни. Друга особеност на езика е неговата архаична структура. Словенците винаги са били отворени за други езици. И се радват много, когато се проявява интерес към техния език!

 
Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
Imprint - Impressum  © Copyright 2007 - 2020 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 български - португалски PT за начинаещи