Изучаване на чужди езици онлайн

Home  >   50езика   >   български   >   португалски PT   >   Съдържание


98 [деветдесет и осем]

Сложни съюзи

 


98 [noventa e oito]

Conjunções duplas

 

 

 Кликнете върху текста! arrow
  
Пътуването всъщност беше хубаво, но доста напрегнато.
Влакът всъщност дойде навреме, но доста пълен.
Хотелът всъщност беше уютен, но доста скъп.
 
 
 
 
Той ще вземе или автобуса, или влака.
Той ще дойде или днес вечерта, или утре рано.
Той ще отседне или при нас, или на хотел.
 
 
 
 
Тя говори както испански, така и английски.
Тя е живяла както в Мадрид, така и в Лондон.
Тя познава както Испания, така и Англия.
 
 
 
 
Той е не само глупав, но и мързелив.
Тя е не само хубава, но и интелигентна.
Тя говори не само немски, но и френски.
 
 
 
 
Аз не мога да свиря нито на пиано, нито на китара.
Аз не мога да танцувам нито валс, нито самба.
Аз не обичам нито опера, нито балет.
 
 
 
 
Колкото по-бързо работиш, толкова по-рано ще свършиш.
Колкото по-рано дойдеш, толкова по-рано можеш да си тръгнеш.
Колкото по-остаряваш, толкова по-удобен ставаш.
 
 
 
 


Изучаването на езици с Интернет

Все повече и повече хора учат чужди езици. И все повече и повече хора използват Интернет за тази цел! Онлайн обучението е различно от класическия курсов език. И той има много предимства! Потребителите решават за себе си кога искат да учат. Те също могат да избират какво искат да научат. И определят колко искат да научат на ден. При онлайн обучението потребителите би трябвало да учат интуитивно. Това означава, че те трябва да научат новия език по естествен начин. Точно както са научили езика като деца или по време на ваканция. Като такива, потребителите учат с помощта на симулирани ситуации. Те преживяват различни неща на различни места. В този процес те самите трябва да станат активни. При някои програми Ви трябват слушалки и микрофон. Чрез тях можете да разговаряте с носители на езика. Възможно е също така да бъде анализирано произношението Ви. По този начин ще можете да продължите да го усъвършенствате. Можете да разговаряте с други потребители в различни общности. Интернет също предлага възможности за обучение по време на път. Можете да вземете езика с вас навсякъде посредством цифровите технологии. Онлайн курсовете не са по-лоши в сравнение с конвенционалните такива. Когато програмите са добре направени, те могат да бъдат много ефективни. Но е важно онлайн курса да не е прекалено анимиран. Твърде много анимации може да отвлече вниманието от учебния материал. Мозъкът трябва да обработва всеки един стимул. Като резултат, паметта бързо може да се претовари. Следователно, понякога е по-добре да се учи тихо с книга в ръката. Тези, които смесват нови и стари методи, със сигурност ще имат добър напредък...

Разширете езиковите си познания за свободното време, за пътувания в чужбина и професията!

Испанският език е един от основните световни езици. Затова си заслужава да се посещава курс по испански и да се изучава испански като чужд език! Той се използва далеч извън границите на езикова област, в която възниква. В миналото испанският се е разпространил в Новия свят със завладяванетона Америка. Днес той е доминиращ език основно в Централна и Южна Америка! Понастоящем около 388 милиона души по света говорят испански като майчин език. От тях около 45 милиона живеят само в САЩ. Освен в Испания, испански се говори също и в Мексико.

Испанският е майчин език и в големи части на Централна и Южна Америка. 200 милиона бразилци разбират също добре испански. Много голяма е езиковата му близост с португалския. Испанският принадлежи към романските езици. Той е възникнал от говоримия латински на късната античност. Към романските езици спадат също португалски, френски, италиански и румънски. Много думи в тези езици са сходни и затова се учат по-лесно. Научете повече за езика и културата в испанския културен институт Instituto Cervantes!

 
Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
Imprint - Impressum  © Copyright 2007 - 2020 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 български - португалски PT за начинаещи