Gratis online talen leren!

Home  >   50talen.com   >   Nederlands   >   Oekraïens   >   Inhoudsopgave


91 [eenennegentig]

Bijzinnen met dat 1

 


91 [дев’яносто один]

Складнопідрядні речення із що 1

 

 

 Klik op de tekst! arrow
  
Het weer wordt morgen misschien beter.
Hoe weet u dat?
Ik hoop dat het beter wordt.
 
 
 
 
Hij komt heel zeker.
Is dat zeker?
Ik weet dat hij komt.
 
 
 
 
Hij belt zeker op.
Werkelijk?
Ik geloof dat hij opbelt.
 
 
 
 
De wijn is zeker oud.
Weet u dat zeker?
Ik vermoed dat hij oud is.
 
 
 
 
Onze chef ziet er goed uit.
Vindt u?
Ik vind dat hij er zelfs zeer goed uitziet.
 
 
 
 
De chef heeft zeker een vriendin.
Denkt u dat echt?
Het is goed mogelijk dat hij een vriendin heeft.
 
 
 
 


De Spaanse taal

De Spaanse taal behoort tot de wereldtalen. Voor meer dan 380 miljoen mensen is Spaans de moedertaal. Er zijn ook heel wat mensen die het als tweede taal spreken. Daarom is Spaans één van de belangrijkste talen van de wereld. Het is ook de grootste van alle Romaanse talen. Spaanstalige noemen hun taal español of castellano. De term castellano onthult waar de Spaanse taal is ontstaan. Het heeft zich uit de volkstaal van Castilla ontwikkeld. In de 16e eeuw spraken de meeste Spanjaarden castellano. Tegenwoordig worden de termen español en castellano door elkaar gebruikt. Ze kunnen ook een politieke dimensie hebben. Door de veroveringen and the kolonialisme werd het uitgebreid. Zelfs in West-Afrika en de Filippijnen wordt Spaans gesproken. Maar de meeste Spaanssprekende mensen wonen in Amerika. In Midden- en Zuid-Amerika is het Spaans de dominante taal. Maar ook in de VS groeit het aantal Spaanssprekende mensen. Ongeveer 50 miljoen mensen in de VS spreken Spaans. Dat zijn er meer dan in Spanje! Het Spaans in Amerika verschilt zich van het Europese Spaans. Deze verschillen hebben vooral betrekking op de woordenschat en de grammatica. In Amerika wordt bijvoorbeeld een ander verleden tijd gebruikt. Zelfs bij de woordenschat zijn er veel verschillen. Sommige woorden zijn alleen in Amerika te vinden, en andere alleen in Spanje. Het Spaans is echter ook niet in Amerika een eenheid. Er zijn veel verschillende variaties van de Spaanse taal in Amerika. Na het Engels is Spaans de meest onderwezen vreemde taal in de wereld. En het kan relatief snel aangeleerd worden... Waar wacht u nog? - ¡Vamos!

Raad de taal!

Het Braziliaans ******ees behoort tot de Romaanse talen. Het is ontstaan uit het Europese ******ees. Dit werd ooit door de koloniale politiek van ******al naar Zuid-Amerika gebracht. Tegenwoordig is Brazilië de grootste ******eessprekende natie ter wereld. Ongeveer 190 miljoen mensen spreken het Braziliaans ******ees als moedertaal. En de taal heeft ook grote invloed op de andere Zuid-Amerikaanse landen... Er is zelfs een gemengde talen die de ******ese en Spaanse elementen bevatten. Vroeger richtte Brazilië zich tot het Europese model.

Vanaf de jaren 30 ontwaakte een nieuw bewustzijn voor de Braziliaanse cultuur. De Brazilianen waren trots op hun taal en wilden hun kenmerken meer benadrukken. Maar er waren altijd pogingen om de twee talen bij elkaar te houden. Ondertussen is er een akkoord bereikt over een gemeenschappelijke spelling. Tegenwoordig is het grootste verschil tussen de twee varianten de uitspraak. De Braziliaanse woordenschat bevat enkele Indiase woorden die in Europa ontbreken. Ontdek deze spannende taal. Het is één van de belangrijkste ter wereld!

 
Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
Imprint - Impressum  © Copyright 2007 - 2020 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 Nederlands - Oekraïens voor beginners