Gratis online talen leren!

Home  >   50talen.com   >   Nederlands   >   Oekraïens   >   Inhoudsopgave


35 [vijfendertig]

Op het vliegveld

 


35 [тридцять п’ять]

В аеропорту

 

 

 Klik op de tekst! arrow
  
Ik wil graag een vlucht naar Athene boeken.
Is dat een directe vlucht?
Een plaats bij het raam, alstublieft, niet-rokers.
 
 
 
 
Ik wil graag mijn reservering bevestigen.
Ik wil graag mijn reservering annuleren.
Ik wil graag mijn reservering omboeken.
 
 
 
 
Wanneer gaat het volgende toestel naar Rome?
Zijn er nog twee plaatsen vrij?
Nee, wij hebben nog maar één plaats vrij.
 
 
 
 
Wanneer landen we?
Wanneer zijn we er?
Wanneer rijdt er een bus naar het centrum van de stad?
 
 
 
 
Is dat uw koffer?
Is dat uw tas?
Is dat uw bagage?
 
 
 
 
Hoeveel bagage mag ik meenemen?
Twintig kilo.
Wat, maar twintig kilo?
 
 
 
 


Het leren verandert de hersenen

Wie veel sport, vormt zijn lichaam. Kennelijk is het ook mogelijk om de hersenen te trainen. Dat wil zeggen, wie goed taal wil leren hoeft geen talent te hebben. Het is even belangrijk om regelmatig te oefenen. Omdat het oefenen de hersenstructuren positief kan beïnvloeden. Een speciaal talent is voor talen meestal aangeboren. Toch kan intensieve training bepaalde hersenstructuren veranderen. Het volume van het spraakcentrum neemt toe. Ook zullen zich de zenuwcellen van mensen veranderen door veel te oefenen. Lang geloofde men dat de hersenen niet veranderd konden worden. Het was: Wat we als kind niet leren, leren we nooit meer. Hersenonderzoekers zijn echter tot een heel ander resultaat gekomen. Zij toonden aan dat de hersenen levenslang in beweging blijft. Je zou kunnen zeggen dat het werkt als een spier. Daarom kan het tot oudere leeftijd doorgroeien. Alle invoer wordt verwerkt in de hersenen. Wanneer de hersenen getraind zijn, gaat het de invoer veel beter verwerken. Dat wil zeggen dat het sneller en efficiënter werkt. Dit principe geldt zowel bij jonge als oude mensen. Men hoeft niet per se leren om de hersenen te trainen. Ook lezen is een zeer goede oefening. In het bijzonder uitdagende literatuur gaat onze talencentrum ondersteunen. Dit betekent dat onze woordenschat groter wordt. Daarnaast verbetert ons gevoel voor taal. Het is interessant om te weten dat niet alleen het talencentrum de taal verwerkt. Ook het gebied dat motorische functies controleert gaat nieuwe inhoud verwerken. Daarom is het belangrijk om dikwijls de hele hersenen te stimuleren. Dus: Beweeg uw lichaam EN uw hersenen!

Raad de taal!

De ******ese taal behoort tot de Romaanse talen. Met het Spaans en het Catalaans is het nauw verwant. Het werd ontwikkeld uit het volkslatijn van de Romeinse soldaten. Voor ongeveer 10 miljoen mensen is het Europees ******ees de moedertaal. Het is ook een van de belangrijkste talen ter wereld... Dit is te wijten aan het ******ese verleden als koloniale macht. In de 15e en 16e eeuw brachten de zeevaarders hun taal naar andere continenten. In delen van Afrika en Azië wordt nog steeds ******ees gesproken.

De betrokken landen oriënteren hun taal het meest op het Europese model. In Brazilië is dat anders. De taal die daar gesproken wordt heeft een aantal bijzonderheden en wordt beschouwd als een aparte variant. Niettemin kunnen ******ezen over het algemeen goed communiceren met Brazilianen. Door meer dan 240 miljoen mensen wordt ******ees gesproken. Daarnaast zijn er ongeveer 20 Creoolse talen gebaseerd op het ******ees. ******ees behoort tot één van de wereldtalen.

 
Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
Imprint - Impressum  © Copyright 2007 - 2020 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 Nederlands - Oekraïens voor beginners