banner

De Urdu-taal

Het Urdu behoort tot de familie van de Indo-Iraanse talen. Het wordt in Pakistan en een aantal Indiase deelstaten gesproken. Het Urdu is de moedertaal van ongeveer 60 miljoen mensen. In Pakistan is het de nationale taal. In India wordt het als één van de 22 officiële talen van het land erkend. Met Hindi is Urdu zeer nauw verwant. Kortom, de twee talen zijn slechts twee sociolecten van het Hindoestaans. Dit is in de 13e eeuw ontstaan uit verschillende talen in het noorden van India. Urdu en Hindi worden nu als twee afzonderlijke talen beschouwd. De sprekers van deze talen kunnen gemakkelijk met elkaar communiceren. Wat duidelijk anders is zijn de tekensystemen. Urdu wordt met een variant van het Perzisch-Arabische alfabet geschreven, Hindi niet. Als literaire taal is Urdu van groot belang. Ook in grote filmproducties wordt het zeer vaak gebruikt. Leer Urdu, het is een sleutel tot de cultuur van Zuid-Azië!

Leer Urdu vanuit je moedertaal met onze methode “book2” (boeken in 2 talen)

“Urdu voor beginners” is een taalcursus die wij gratis aanbieden. Ook gevorderden kunnen hun kennis opfrissen en verdiepen. Registratie is niet nodig en u kunt anoniem leren. De cursus omvat 100 duidelijk gestructureerde lessen. Je kunt je leertempo bepalen.Eerst leer je de basisprincipes van de taal. Voorbeelddialogen helpen u de vreemde taal te spreken. Er is geen voorkennis van de Urdu-grammatica vereist. U leert veelgebruikte Urdu-zinnen en kunt direct communiceren in verschillende situaties. Leer Urdu tijdens uw woon-werkverkeer, lunchpauze of training. Je kunt direct aan de slag en bereikt snel je leerdoelen.

Leer Urdu met de Android- en iPhone-app «50 languages»

Met deze apps kun je meer dan 50 talen leren op Android-telefoons en -tablets en iPhones en iPads. De apps bevatten 100 gratis lessen waarmee u effectief Urdu kunt leren en communiceren. Oefen je taalvaardigheid met de tests en spelletjes in de apps. Gebruik onze gratis «book2»-audiobestanden om naar moedertaalsprekers van het Urdu te luisteren en uw uitspraak te verbeteren! U kunt eenvoudig alle audio in uw moedertaal en Urdu downloaden als MP3-bestanden. Na het downloaden kun je het ook offline leren.Tekstboek - Urdu voor beginners

Als je Urdu liever leert met behulp van gedrukt materiaal, kun je het boek kopen Urdu voor beginners. Je kunt het in elke boekwinkel of online bij Amazon kopen.

Leer Urdu - nu snel en gratis!