banner

De Nederlandse taal

Nederlands behoort tot de groep van de West-Germaanse talen. Dit betekent dat het verwant is met het Duits en Engels. Voor ongeveer 25 miljoen mensen is Nederlands de moedertaal. Het merendeel leeft in Nederland en België. Maar ook in Indonesië en Suriname wordt Nederlands gesproken. De reden hiervoor is dat Nederland vroeger een koloniale macht was. Zo vormde het Nederlands ook de basis van verschillende Creoolse talen. Zelfs het Zuid-Afrikaanse Afrikaans is ontstaan uit het Nederlands. Het is het jongste lid van de Germaanse taalfamilie. Karakteristiek voor het Nederlands zijn de vele woorden uit andere talen. Met name de Franse taal heeft zeer grote invloed. Zelfs woorden uit het Duits werden vaak overgenomen. Sinds enkele decennia komen meer en meer Engelse woorden erin voor. Sommigen vrezen dat het Nederlands in de toekomst verdwijnt.

Leer Nederlands vanuit je moedertaal met onze methode “book2” (boeken in 2 talen)

“Nederlands voor beginners” is een taalcursus die wij gratis aanbieden. Ook gevorderden kunnen hun kennis opfrissen en verdiepen. Registratie is niet nodig en u kunt anoniem leren. De cursus omvat 100 duidelijk gestructureerde lessen. Je kunt je leertempo bepalen.Eerst leer je de basisprincipes van de taal. Voorbeelddialogen helpen u de vreemde taal te spreken. Er is geen voorkennis van de Nederlandse grammatica vereist. Je leert veelgebruikte Nederlandse zinnen en kunt direct communiceren in verschillende situaties. Leer Nederlands tijdens uw woon-werkverkeer, lunchpauze of training. Je kunt direct aan de slag en bereikt snel je leerdoelen.

Leer Nederlands met de Android- en iPhone-app «50 languages»

Met deze apps kun je meer dan 50 talen leren op Android-telefoons en -tablets en iPhones en iPads. De apps bevatten 100 gratis lessen waarmee u effectief Nederlands kunt leren en communiceren. Oefen je taalvaardigheid met de tests en spelletjes in de apps. Gebruik onze gratis «book2» audiobestanden om naar moedertaalsprekers van het Nederlands te luisteren en uw uitspraak te verbeteren! Alle audio in uw moedertaal en Nederlands kunt u eenvoudig downloaden als MP3-bestanden. Na het downloaden kunt u ook offline leren.Tekstboek - Nederlands voor beginners

Als u liever Nederlands leert met behulp van gedrukt materiaal, kunt u het boek Nederlands voor beginners. Je kunt het in elke boekwinkel kopen of online bij Amazon.

Leer Nederlands - nu snel en gratis!