Град - Град


аеродром
аеродром


стамбена зграда
станбена зграда


клупа
банка


велеград
голем град


бициклистичка стаза
велосипедска патека


лука за чамце
пристаниште


главни град
главен град


игра звона
ѕвона


гробље
гробишта


биоскоп
кино


град
град


план града
карта на градот


криминалитет
кривично дело


демонстрације
демонстрација


сајам
саем


ватрогасци
противпожарна служба


фонтана
фонтана


отпаци
ѓубре


лука
пристаниште


хотел
хотел


хидрант
хидрант


знаменитост
знаменитост


поштанско сандуче
поштенско сандаче


комшилук
соседство


неонско светло
неонка


ноћни клуб
ноќен клуб


стари град
стариот дел на градот


опера
операта


парк
парк


клупа у парку
клупа во парк


паркинг
паркинг


телефонска говорница
телефонска говорница


поштански број
поштенски број (zip)


затвор
затвор


кафана
паб


знаменитости
глетка


линија хоризонта
хоризонт


улична светиљка
улични светла


турист-биро
туристичка канцеларија


кула
кула


тунел
тунел


возило
возило


село
село


водоторањ
водена кула