Слободно време - Слободно време


риболовац
спортски риболовец


акваријум
аквариум


пешкир за купање
пешкир


лопта за плажу
топка за плажа


трбушни плес
стомачен танц


бинго
бинго


табла за играње
табла


куглање
куглање


жичара
жичарница


камповање
кампување


решо на плин
плинска боца


вожња кануом
патување со кајак


игра карата
игра со карти


карневал
карневал


вртешка
рингишпил


резбарија
резба


шах
партија шах


шаховска фигура
шаховска фигура


крими-роман
крими роман


укрштене речи
крстозбор


коцка
коцка


игра
танц


пикадо
пикадо


лежаљка
камп-столче


чамац од гуме
гумен чамец


дискотека
дискотека


домине
домино


вез
вез


вашар
саем


велики точак
вртелешка


славље
фестивал


ватромет
огномет


игра
игра


голф
голф


халма
халма


пешачење
излет


хоби
хоби


распуст
празници


путовање
патување


краљ
крал


слободно време
слободно време


разбој
разбој


чамац на педале
педалинка


сликовница
сликовница


дечје игралиште
игралиште


карта за игру
картичка за играње


слагалица
сложувалка


лектира
читање


опоравак
релаксација


ресторан
ресторан


коњ за љуљање
коњче за нишање


рулет
рулет


клацкалица
лулашка


представа
шоу


скејтборд
скејтборд


скијашка жичара
ски-лифт


чуњ
куглање


врећа за спавање
вреќа за спиење


гледалац
гледач


прича
приказна


базен
базен


љуљашка
лулашка


стони футбал
фудбал на маса


шатор
шатор


туризам
туризам


туриста
турист


играчка
играчка


одмор
одмор


шетња
прошетка


зоолошки врт
зоолошка градина