Малки животни - Animais de pequeno porte


a formiga
мравка


o besouro
бръмбар


o pássaro
птица


a gaiola (de pássaro)
кафез


a casa de pássaro
къщичка за птици


o zangão
пчела


a borboleta
пеперуда


a lagarta
гъсеница


a centopeia
стоножка


o caranguejo
рак


a mosca
муха


o sapo
жаба


o peixe-dourado
златна рибка


o gafanhoto
скакалец


o porquinho-da-índia
морско свинче


o hamster
хамстер


o ouriço
таралеж


o beija-flor
колибри


a iguana
игуана


o inseto
насекомо


a água-viva
медуза


o gatinho
коте


a joaninha
калинка


o lagarto
гущер


o piolho
въшка


a marmota
мармот


o mosquito
комар


o camundongo
мишка


a ostra
стрида


o escorpião
скорпион


o cavalo-marinho
морско конче


a concha
раковина


o camarão
скарида


a aranha
паяк


a teia de aranha
паяжина


a estrela do mar
морска звезда


a vespa
оса