Музика - Música


o acordeão
акордеон


a balalaika
балалайка


a banda
група


o banjo
банджо


o clarinete
кларинет


o concerto
концерт


o tambor
барабан


a bateria
барабани


a flauta
флейта


o piano de cauda
роял


a guitarra
китара


o salão
зала


o teclado
йоника


a gaita / a harmônica
устна хармоника


a música
музика


a estante para partitura
пулт за ноти


a nota
нота


o órgão
орган


o piano
пиано


o saxofone
саксофон


o cantor
певец


a corda
струна


a trombeta
тромпет


o trombeteiro
тромпетист


o violino
цигулка


o estojo de violino
калъф за цигулка


o xilofone
ксилофон