Bošnjački, učiti, strani jezik, početnici, online, besplatno, hrvatski, jezički tečaj iPhone App Android App

Učiti bošnjački online - besplatno s book2

Brzo i jednostavno učiti s jezičkim tečajem bošnjački od "50 languages"

Bosanski je južnoslavenski jezik. Prvenstveno se govori u Bosni i Hercegovini. Ali govornika ovog jezika ima i u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori. Za oko 2,5 milijuna ljudi bosanski je materinski jezik. Veoma je sličan srpskom i hrvatskom. Jezični fond, pravopis i gramatika jedva da se razlikuju. Ko govori bosanski, vrlo dobro razumije Srbe i Hrvate. Zato je status bosanskog jezika često predmet diskusije. Neki jezikoslovci sumnjaju da je bosanski uopće poseban jezik. Tvrde da je to samo nacionalna varijanta srpskohrvatskog jezika.

Interesantni su mnogi strani utjecaji u bosanskom. Prije je područje gdje se govori bosanski dugo vremena naizmjenično pripadalo Istoku i Zapadu. Zato se u ovom jeziku sreće puno arapskih, turskih i perzijskih riječi u jezičkom fondu. U slavenskim jezicima je to zapravo veoma rijetko. Upravo to čini bosanski jezik tako jedinstvenim.

Učiti bošnjački za početnike s book2 od "50 languages"

Učiti bošnjački za početnike je samo jedan od preko 50 jezičkih paketa koje nudimo. book2 je učinkovit način za učenje bošnjački. Svi naši materijali za učenje su raspoloživi kako online tako i kao iPhone i Android aplikacija. S ovim tečajem možete samostalno uspješno učiti bošnjački! Lekcije su jasno strukturirane i dovode vas do cilja. U 100 jezičkih lekcija podijeljenih prema temama brzo se uči novi jezik. MP3 govorne materijale koji spadaju u lekcije su govorili govornici maternjeg jezika. Oni olakšavaju bolje učenje izgovora. Već početnici bošnjački mogu uspješno učiti bošnjački s book2 pomoću rečenica bliskih stvarnom životu.

Prvo se upoznaju s osnovnim strukturama jezika. Dijalozi s primjerima vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Nije potrebno predznanje. I napredni polaznici mogu ponoviti i utvrditi naučeno. Zato što se uče samo ispravne, često govorene rečenice i što se mogu odmah primijeniti. Moći ćete se ispravno sporazumijevati u svakodnevnim situacijama. Koristite podnevnu pauzu ili dok čekate u saobraćaju da nekoliko minuta učite bošnjački. Učite na putu kao i kod kuće. Ostajete mobilni i uvijek imate kod sebe bošnjački.

Učiti bošnjački s aplikacijom android i iPhone "50 languages"

Aplikacija "50 languages" android ili iPhone je idealan pratilac za sve koji i offline žele učiti bošnjački. Aplikacija postoji kako za android telefon i tablet tako i za iPhone ili iPad. Aplikacije sadrže 30 besplatnih lekcija iz programa book2 bošnjački. Aplikacije naravno sadrže i testove i igre za učenje. MP3 govorni materijali od book2 su takođe dio našeg jezičkog tečaja bošnjački. Svi govorni materijali se besplatno mogu preuzeti kao MP3.

Učiti bošnjački - brzo i jednostavno s book2 od "50 languages"Takođe raspoloživo: češkišpanjolskišvedskiafrikanskialbanskiarapskiarmenskibengalskibjeloruskibošnjačkibugarskidanskiengleski UKengleski USesperantoestonskifinskifrancuskigrčkigruzijskihebrejskihinduindonezijskiitalijanskijapanskikanadakatolonskikineskikorejskilatvijskilitvanskimađarskimakedonskimarathinizozemskinjemačkinorveškipandžapskiperzijskipoljskiportugalski BRportugalski PTrumunjskiruskislovačkislovenskisrpskitajlandskitamilskitelugutigrinjaturskiukrajinskiurduvijetnamski

Impressum