Ukrajinski, učiti, strani jezik, početnici, online, besplatno, bosanski, jezički kurs iPhone App Android App

Učiti ukrajinski online - besplatno s book2

Brzo i jednostavno učiti s jezičkim kursom ukrajinski od "50 languages"

Ukrajinski spada u istočnoslavenske jezike. U uskom je srodstvu s ruskim i bjeloruskim. Više od 40 miliona ljudi govori ukrajinski. Poslije ruskog i poljskog, to je slavenski jezik s najvećim brojem govornika. Ukrajinski se razvio krajem 18. vijeka iz narodnog jezika. Tada je nastao poseban književni jezik a time i posebna književnost. Danas ima puno ukrajinskih dijalekata koji se dijele u tri glavne grupe. Jezički fond, struktura rečenice i izgovor veoma liče drugim slavenskim jezicima. To je zbog toga što su se slavenski jezici relativno kasno međusobno počeli razvijati nezavisno jedan od drugog. Zbog geografskog položaja Ukrajina ima puno poljskih i ruskih utjecaja.

Gramatika poznaje sedam padeža. S ukrajinskim pridjevima mogu se dobro objasniti odnosi prema osobama ili stvarima. U zavisnosti od odabranog oblika govornik može da pokaže svoj emocionalni stav. Još jedna karakteristika ukrajinskog je izuzetna melodičnost. Ko voli jezike koji zvuče kao muzika, treba da uči ukrajinski!

Učiti ukrajinski za početnike s book2 od "50 languages"

Učiti ukrajinski za početnike je samo jedan od preko 50 jezičkih paketa koje nudimo. book2 je učinkovit način za učenje ukrajinski. Svi naši materijali za učenje su raspoloživi kako online tako i kao iPhone i android aplikacija. S ovim kursom možete samostalno uspješno učiti ukrajinski! Lekcije su jasno strukturirane i dovode vas do cilja. U 100 jezičkih lekcija podijeljenih prema temama brzo se uči novi jezik. MP3 govorne materijale koji spadaju u lekcije su govorili govornici maternjeg jezika. Oni olakšavaju bolje učenje izgovora. Već početnici ukrajinski mogu uspješno učiti ukrajinski s book2 pomoću rečenica bliskih stvarnom životu.

Prvo se upoznaju s osnovnim strukturama jezika. Dijalozi s primjerima vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Nije potrebno predznanje. I napredni polaznici mogu ponoviti i utvrditi naučeno. Zato što se uče samo ispravne, često govorene rečenice i što se mogu odmah primijeniti. Moći ćete se ispravno sporazumijevati u svakodnevnim situacijama. Koristite podnevnu pauzu ili dok čekate u saobraćaju da nekoliko minuta učite ukrajinski. Učite na putu kao i kod kuće. Ostajete mobilni i uvijek imate kod sebe ukrajinski.

Učiti ukrajinski s aplikacijom android i iPhone "50 languages"

Aplikacija "50 languages" android ili iPhone je idealan pratilac za sve koji i offline žele učiti ukrajinski. Aplikacija postoji kako za Android telefon i tablet tako i za iPhone ili iPad. Aplikacije sadrže 30 besplatnih lekcija iz programa book2 ukrajinski. Aplikacije naravno sadrže i testove i igre za učenje. MP3 govorni materijali od book2 su takođe dio našeg jezičkog kursa ukrajinski. Svi govorni materijali se besplatno mogu preuzeti kao MP3.

Učiti ukrajinski - brzo i jednostavno s book2 od "50 languages"Takođe raspoloživo: češkišpanjolskišvedskiafrikaansalbanskiarapskiarmenskibengalskibjeloruskibugarskidanskiengleski UKengleski USesperantoestonskifinskifrancuskigrčkigruzijskihebrejskihindiholandskihrvatskiindonezijskiitalijanskijapanskikanadakatalonskikineskikorejskilatvijskilitvanskimađarskimakedonskimarathinjemačkinorveškipandžapskiperzijskipoljskiportugalski BRportugalski PTrumunskiruskislovačkislovenačkisrpskitajlandskitamilskitelugutigrinjaturskiukrajinskiurduvijetnamski

Impressum