Bengalski, učiti, strani jezik, početnici, online, besplatno, bosanski, jezički kurs iPhone App Android App

Učiti bengalski online - besplatno s book2

Brzo i jednostavno učiti s jezičkim kursom bengalski od "50 languages"

Bengalski spada u indoiranske jezike. Za oko 220 miliona ljudi to je maternji jezik. Više od 140 miliona od tog broja živi u Bangladešu. Osim toga ima oko 75 miliona govornika u Indiji. Ostale grupe govornika ovog jezika se nalaze u Maleziji, Nepalu i Saudijskog Arabiji. Time bengalski spada u jezike s najvećim brojem govornika na svijetu. Jezik ima vlastito pismo. I za brojeve ima vlastite znakove. Međutim, danas se većinom koriste arapske cifre. Članovi rečenice u bengalskom jeziku slijede tačno određena pravila.

Prvo dolazi subjekt, zatim objekt pa na kraju glagol. Ne postoji gramatički rod. I imenice i pridjevi se neznatno mijenjaju. To je dobro za sve koji žele da nauče ovaj važan jezik. A to bi trebalo da radi što više ljudi!

Učiti bengalski za početnike s book2 od "50 languages"

Učiti bengalski za početnike je samo jedan od preko 50 jezičkih paketa koje nudimo. book2 je učinkovit način za učenje bengalski. Svi naši materijali za učenje su raspoloživi kako online tako i kao iPhone i android aplikacija. S ovim kursom možete samostalno uspješno učiti bengalski! Lekcije su jasno strukturirane i dovode vas do cilja. U 100 jezičkih lekcija podijeljenih prema temama brzo se uči novi jezik. MP3 govorne materijale koji spadaju u lekcije su govorili govornici maternjeg jezika. Oni olakšavaju bolje učenje izgovora. Već početnici bengalski mogu uspješno učiti bengalski s book2 pomoću rečenica bliskih stvarnom životu.

Prvo se upoznaju s osnovnim strukturama jezika. Dijalozi s primjerima vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Nije potrebno predznanje. I napredni polaznici mogu ponoviti i utvrditi naučeno. Zato što se uče samo ispravne, često govorene rečenice i što se mogu odmah primijeniti. Moći ćete se ispravno sporazumijevati u svakodnevnim situacijama. Koristite podnevnu pauzu ili dok čekate u saobraćaju da nekoliko minuta učite bengalski. Učite na putu kao i kod kuće. Ostajete mobilni i uvijek imate kod sebe bengalski.

Učiti bengalski s aplikacijom android i iPhone "50 languages"

Aplikacija "50 languages" android ili iPhone je idealan pratilac za sve koji i offline žele učiti bengalski. Aplikacija postoji kako za Android telefon i tablet tako i za iPhone ili iPad. Aplikacije sadrže 30 besplatnih lekcija iz programa book2 bengalski. Aplikacije naravno sadrže i testove i igre za učenje. MP3 govorni materijali od book2 su takođe dio našeg jezičkog kursa bengalski. Svi govorni materijali se besplatno mogu preuzeti kao MP3.

Učiti bengalski - brzo i jednostavno s book2 od "50 languages"Takođe raspoloživo: češkišpanjolskišvedskiafrikaansalbanskiarapskiarmenskibengalskibjeloruskibugarskidanskiengleski UKengleski USesperantoestonskifinskifrancuskigrčkigruzijskihebrejskihindiholandskihrvatskiindonezijskiitalijanskijapanskikanadakatalonskikineskikorejskilatvijskilitvanskimađarskimakedonskimarathinjemačkinorveškipandžapskiperzijskipoljskiportugalski BRportugalski PTrumunskiruskislovačkislovenačkisrpskitajlandskitamilskitelugutigrinjaturskiukrajinskiurduvijetnamski

Impressum