Albanski, učiti, strani jezik, početnici, online, besplatno, bosanski, jezički kurs iPhone App Android App

Učiti albanski online - besplatno s book2

Brzo i jednostavno učiti s jezičkim kursom albanski od "50 languages"

Albanski spada u indogermanske jezike. Ali nije u srodstvu ni s jednim drugim jezikom iz ove jezičke grupe. Još se ne zna kako je tačno albanski nastao. Danas se ovim jezikom uglavnom govori u Albaniji i na Kosovu. Za oko 6 miliona ljudi to je maternji jezik. Albanski se dijeli na dva velika dijalekta. Rijeka Škumbin je linija razdvajanja između sjevernog i južnoj narječja. U nekim tačkama se ova dva dijalekta značajno međusobno razlikuju. Pisani albanski jezik je stvoren tek u 20. vijeku. Albanski jezik koristi latinična slova.

Gramatika liči djelimice gramatici grčkog i rumunskog jezika. Mogu se naći i paralele u južnoslavenskim jezicima. Sve ove sličnosti su sigurno rezultat kontakata između govornika ovih jezika. Ko se zanima za jezike, trebalo bi da obavezno uči albanski! To je zaista jedinstven jezik!

Učiti albanski za početnike s book2 od "50 languages"

Učiti albanski za početnike je samo jedan od preko 50 jezičkih paketa koje nudimo. book2 je učinkovit način za učenje albanski. Svi naši materijali za učenje su raspoloživi kako online tako i kao iPhone i android aplikacija. S ovim kursom možete samostalno uspješno učiti albanski! Lekcije su jasno strukturirane i dovode vas do cilja. U 100 jezičkih lekcija podijeljenih prema temama brzo se uči novi jezik. MP3 govorne materijale koji spadaju u lekcije su govorili govornici maternjeg jezika. Oni olakšavaju bolje učenje izgovora. Već početnici albanski mogu uspješno učiti albanski s book2 pomoću rečenica bliskih stvarnom životu.

Prvo se upoznaju s osnovnim strukturama jezika. Dijalozi s primjerima vam pomažu da se izrazite na stranom jeziku. Nije potrebno predznanje. I napredni polaznici mogu ponoviti i utvrditi naučeno. Zato što se uče samo ispravne, često govorene rečenice i što se mogu odmah primijeniti. Moći ćete se ispravno sporazumijevati u svakodnevnim situacijama. Koristite podnevnu pauzu ili dok čekate u saobraćaju da nekoliko minuta učite albanski. Učite na putu kao i kod kuće. Ostajete mobilni i uvijek imate kod sebe albanski.

Učiti albanski s aplikacijom android i iPhone "50 languages"

Aplikacija "50 languages" android ili iPhone je idealan pratilac za sve koji i offline žele učiti albanski. Aplikacija postoji kako za Android telefon i tablet tako i za iPhone ili iPad. Aplikacije sadrže 30 besplatnih lekcija iz programa book2 albanski. Aplikacije naravno sadrže i testove i igre za učenje. MP3 govorni materijali od book2 su takođe dio našeg jezičkog kursa albanski. Svi govorni materijali se besplatno mogu preuzeti kao MP3.

Učiti albanski - brzo i jednostavno s book2 od "50 languages"Takođe raspoloživo: češkišpanjolskišvedskiafrikaansalbanskiarapskiarmenskibengalskibjeloruskibugarskidanskiengleski UKengleski USesperantoestonskifinskifrancuskigrčkigruzijskihebrejskihindiholandskihrvatskiindonezijskiitalijanskijapanskikanadakatalonskikineskikorejskilatvijskilitvanskimađarskimakedonskimarathinjemačkinorveškipandžapskiperzijskipoljskiportugalski BRportugalski PTrumunskiruskislovačkislovenačkisrpskitajlandskitamilskitelugutigrinjaturskiukrajinskiurduvijetnamski

Impressum