Språkinlärning

Home  >   50språk   >   svenska   >   franska   >   Innehållsförteckning


98 [nittioåtta]

Dubbel konjunktion

 


98 [quatre-vingt-dix-huit]

Conjonctions doubles

 

 

 Klicka på texten! arrow
  
Resan var trevlig, men för ansträngande.
Tåget var punktligt, men för fullt.
Hotellet var trevligt, men för dyrt.
 
 
 
 
Han tar endera bussen eller tåget.
Han kommer antingen i kväll eller imorgon bitti.
Han bor antingen hos oss eller på hotell.
 
 
 
 
Hon talar såväl spanska som engelska.
Hon har bott såväl i Madrid som i London.
Hon känner såväl Spanien som England.
 
 
 
 
Han är inte bara dum, utan även lat.
Hon är inte bara vacker, utan även intelligent.
Hon talar inte bara tyska, utan även franska.
 
 
 
 
Jag kan varken spela piano eller gitarr.
Jag kan varken dansa vals eller samba.
Jag tycker varken om balett eller opera.
 
 
 
 
Ju snabbare du arbetar, desto tidigare blir du färdig.
Ju tidigare du kommer, desto tidigare kan du gå.
Ju äldre man blir, desto bekvämare blir man.
 
 
 
 


Att lära sig språk med Internet

Fler och fler människor lär sig främmande språk. Och fler och fler använder Internet för att göra det. Att lära sig online är annorlunda än klassiska språkkurser. Och det har många fördelar! Användarna själva bestämmer när de vill lära sig. De väljer också vad de vill lära sig. Och de bestämmer hur mycket de vill lära sig per dag. Tanken är att de som lär sig online ska lära sig intuitivt. Det betyder att de ska lära sig det nya språket naturligt. Precis som de lärde sig som barn eller på semestern. Användarna lär sig att använda simulerade situationer. De upplever olika saker på olika plaster. De måste aktivera sig själva i processen. För vissa program behöver du hörlurar och en mikrofon. Med dessa kan du tala med infödda talare. Det är också möjligt att få sitt uttal analyserat. Detta gör att du kan fortsätta att förbättra dig. Du kan chatta med andra människor i gemenskapen. Internet erbjuder också möjligheten att lära sig på resande fot. Med digital teknologi kan du ta språket med dig överallt. Onlinekurser är inte sämre än konventionella kurser. Om programmen är bra, kan de vara mycket effektiva. Men det är viktigt att onlinekursen inte är alltför flashig. Alltför många animationer distraherar dig från inlärningsmaterialet. Hjärnan måste bearbeta varje stimulans. Som ett resultat därav kan minnet snabbt bli överväldigat. Därför är det ibland bättre att läsa en bok. De som blandar nya metoder med gamla kommer säkerligen att göra stora framsteg...

Gissa språket!

Det spanska språket räknas till de mest talade av världens språk. Det är sålunda värt att ta en spanskkurs och lära sig spanska som ett främmande språk! Det är vida använt i regioner långt ifrån där det uppstod. Spanskan spreds till den nya världen genom erövrandet av Amerika. Den är det dominanta språket i Central- och Sydamerika! För närvarande talar cirka 338 miljoner människor spanska som sitt modersmål i världen. Av dessa bor ungefär 45 miljoner bara i USA. Spanska talas i Mexiko såväl som i Spanien.

Dessutom är spanska modersmål i en stor del av Central- och Sydamerika. Likaledes förstår Brasiliens 200 miljoner människor spanska mycket bra. Den lingvistiska närheten till portugisiska är ganska stor. Förresten räknas spanska till de romanska språken. Språket härstammar från det talade latinet under senantiken. Portugisiska, franska, italienska och rumänska tillhör också den romanska språkfamilken. Många ord liknar varandra i dessa språk och är därför lättare att lära sig. Du kan hitta allt värt att veta om språket vid institutet för spansk kultur, Instituto Cervantes.

 
Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
Imprint - Impressum  © Copyright 2007 - 2020 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 svenska - franska för nybörjare