Språkinlärning

Home  >   50språk   >   svenska   >   franska   >   Innehållsförteckning


94 [nittiofyra]

Konjunktioner 1

 


94 [quatre-vingt-quatorze]

Conjonctions 1

 

 

 Klicka på texten! arrow
  
Vänta, tills det slutar regna.
Vänta, tills jag är färdig.
Vänta, tills han kommer tillbaka.
 
 
 
 
Jag väntar tills mitt hår är torrt.
Jag väntar tills filmen är slut.
Jag väntar tills trafikljuset blir grönt.
 
 
 
 
När åker du på semester?
Innan sommarlovet?
Ja, innan sommarlovet börjar.
 
 
 
 
Reparera taket, innan vintern börjar.
Tvätta händerna, innan du sätter dig till bords.
Stäng fönstret, innan du går ut.
 
 
 
 
När kommer du hem?
Efter lektionen?
Ja, efter det att lektionen är slut.
 
 
 
 
Efter olyckan, kunde han inte arbeta längre.
Efter det att han förlorat sitt arbete, åkte han till Amerika.
Efter det att han åkt till Amerika, blev han rik.
 
 
 
 


Hur man lär sig två språk samtidigt

Främmande språk blir allt viktigare idag. Många människor lär sig ett främmande språk. Men det finns många intressanta språk i världen. Därför lär sig många människor flera språk samtidigt. Det är vanligtvis inte ett problem att barn växer upp tvåspråkiga. Deras hjärna lär sig båda språken automatiskt. När de blir äldre vet de vad som hör till vilket språk. Tvåspråkiga individer känner till de typiska egenskaperna för båda språken. Det är annorlunda med vuxna. De kan inte lära sig två språk samtidigt lika lätt. De som lär sig två språk samtidigt bör följa vissa regler. Först och främst är det viktigt att jämföra de två språken med varandra. Språk som hör till samma språkfamilj är vanligen mycket lika varandra. Det kan leda till att man blandar ihop dem. Därför är det klokt att noga analysera båda språken. Du kan till exempel göra en lista. Där kan du registrera likheter och skillnader. På så sätt tvingas hjärnan arbeta intensivt med båda språken. Den kommer bättre ihåg de särskilda egenskaperna hos de två språken. Man bör också välja olika färger och mappar för varje språk. Det hjälper helt klart till med att skilja språken från varandra. Om en person lär sig olikartade språk är det annorlunda. Det finns ingen risk för att blanda ihop två mycket olika språk. I det fallet, finns det en risk med att jämföra språken med varandra! Det är bättre att jämföra språken med sitt eget modersmål. När hjärnan lär sig grammatik har den ett fast system. Det är också viktigt att båda språken lärs in lika intensivt. Men teoretiskt sett spelar det ingen roll för hjärnan hur många språk den lär sig.

Gissa språket!

Svenska räknas till de nordgermanska språken. Det är modersmål för mer än 8 miljoner människor. Det talas i Sverige och delar av Finland. Svenskar kan relativt lätt kommunicera med norrmän. Det finns även ett hybridspråk, som kombinerar element från båda språken. En konversation med danskar är också möjlig om alla talar tydligt. Det svenska alfabetet innehåller 29 bokstäver. Ett kännetecken för svenska är det distinkta vokalsystemet.

Vokalens längd bestämmer ordets betydelse. Tonhöjd spelar också en roll i svenskan. Svenska ord och meningar är vanligtvis korta. Syntaxen följer strikta regler. Grammatiken är inte heller alltför komplicerad. De övergripande strukturerna liknar dem i det engelska språket. Lär dig svenska - det är inte alls svårt!

 
Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
Imprint - Impressum  © Copyright 2007 - 2020 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 svenska - franska för nybörjare