Gratis online talen leren!

Home  >   50talen.com   >   Nederlands   >   Arabisch   >   Inhoudsopgave


90 [negentig]

Imperatief 2

 


‫90 [تسعون]‬

‫صيغة الأمر 2‬

 

 
Scheer je!
‫إحلق ذقنك!‬
'ihalaq dhaqank
Was je!
‫إغتسل!‬
'ightsl
Kam je haar!
‫مشط شعرك!‬
mshit shaerk
 
 
 
 
Bel op!
‫اتصل هاتفياً! / اتصلوا هاتفياً!‬
attasil hatfyaan / aittasaluu hatfyaan
Begin!
‫إبدأ! / إبدوا!‬
'ibada / 'iibdu
Hou op!
‫توقف! / توقفوا!‬
twaqf / tawqifuu
 
 
 
 
Laat dat!
‫دع ذلك! / دعوا ذلك!‬
de dhilka / daeawa dhalk
Zeg dat!
‫قل ذلك! / قولوا ذلك!‬
ql dhilka / quluu dhalka
Koop dat!
‫اشتر ذلك! / اشتروا ذلك!‬
ashitr dhalka / ashtarawa dhalk
 
 
 
 
Wees nooit oneerlijk!
‫لا تكن منافقاً!‬
lla takun mnafqaan
Wees nooit brutaal!
‫لا تكن وقحاً!‬
lla takun wqhaan
Wees nooit onbeleefd!
‫لا تكن فظاً!‬
la takun fzaan
 
 
 
 
Wees altijd eerlijk!
‫كن دائماً صادقاً!‬
kn daymaan sadqaan
Wees altijd aardig!
‫كن دائماً لطيفاً!‬
kn daymaan ltyfaan
Wees altijd beleefd!
‫كن دائماً مؤدباً!‬
knn daymaan mwdbaan
 
 
 
 
Wel thuis!
‫لتصل بسلامة!‬
lttasal bisalamt
Let u goed op uzelf!
‫حافظ على صحتك! / إعتن بنفسك!‬
hafuz ealaa sihtka / 'iietun binafsuk
Bezoekt u ons gauw weer!
‫كرر زيارتك قريباً!‬
krir ziaratak qrybaan
 
 
 
 
 


Baby's kunnen grammaticaregels leren

Kinderen groeien zeer snel op. En ze leren ook heel snel! Hoe kinderen leren is nog niet onderzocht. Het leerproces wordt automatisch doorgelopen. Kinderen realiseren zich niet dat ze aan het leren zijn. Toch leren ze elke dag meer. Dit weerspiegelt zich ook in de taal. In de eerste maanden kunnen baby's alleen krijsen. Na een paar maanden kunnen ze korte woorden uitspreken. De woorden worden dan zinnen. Uiteindelijk zullen kinderen hun eigen taal spreken. Bij volwassenen werkt dit helaas niet zo. Om te kunnen leren hebben ze boeken of ander materiaal nodig. Alleen op deze manier kunnen ze grammaticaregels leren. Maar baby's leren grammatica al na vier maanden! Onderzoekers hebben Duitse baby's vreemde grammaticale regels bijgebracht. Hierdoor werden Italiaanse zinnen voor hen afgespeeld. Deze zinnen bevatten bepaalde syntactische structuren. De baby's gingen de juiste zinnen voor ongeveer een kwartier aanhoren. Na het leren werden de zinnen weer aan de baby's afgespeeld. Maar dit keer waren een aantal zinnen onjuist. Terwijl de baby's de zinnen aanhoorden, werden hun hersengolven gemeten. Hierdoor konden de onderzoekers herkennen hoe de hersenen op de zinnen gingen reageren. En de baby's lieten bij de zinnen verschillende activiteiten zien! Hoewel ze de zinnen kort ingestudeerd hadden, waren er toch fouten geconstateerd. De baby's begrijpen natuurlijk niet waarom sommige zinnen verkeerd zijn. Ze oriënteren zich alleen op de fonetische patronen. Dat is echter genoeg om een taal te leren - in ieder geval de baby's...

Raad de taal!

De *******se taal behoort tot de Romaanse talen. Met het Spaans en het Catalaans is het nauw verwant. Het werd ontwikkeld uit het volkslatijn van de Romeinse soldaten. Voor ongeveer 10 miljoen mensen is het Europees ______ de moedertaal. Het is ook een van de belangrijkste talen ter wereld... Dit is te wijten aan het *******se verleden als koloniale macht. In de 15e en 16e eeuw brachten de zeevaarders hun taal naar andere continenten. In delen van Afrika en Azië wordt nog steeds ______ gesproken.

De betrokken landen oriënteren hun taal het meest op het Europese model. In Brazilië is dat anders. De taal die daar gesproken wordt heeft een aantal bijzonderheden en wordt beschouwd als een aparte variant. Niettemin kunnen *******zen over het algemeen goed communiceren met Brazilianen. Door meer dan 240 miljoen mensen wordt ______ gesproken. Daarnaast zijn er ongeveer 20 Creoolse talen gebaseerd op het ______. ______ behoort tot één van de wereldtalen.

 

Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
© Copyright 2007 - 2016 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 Nederlands - Arabisch voor beginners