Gratis online talen leren!

Home  >   50talen.com   >   Nederlands   >   Arabisch   >   Inhoudsopgave


62 [tweeënzestig]

Vragen stellen 1

 


‫62 [اثنان وستون]‬

‫طرح / وجّه اسئلة 1‬

 

 
leren
يتعلم
tellm, hafaza, tadarb
Leren de leerlingen veel?
‫هل يتعلم التلاميذ كثيراً؟‬
hl yataeallam alttalamidh kthyraan
Nee, ze leren weinig.
‫لا، إنهم يتعلمون قليلاً.‬
la, 'innahum yataeallamun qlylaan
 
 
 
 
vragen
يسأل‬
s'al, astafhm
Vraagt u het vaak aan de leraar?
‫أتسأل المدرس كثيراً؟‬
atas'al almudras kthyraan
Nee, ik vraag het hem niet vaak.
‫لا، لا أسأله كثيراً.‬
la, la 'as'aluh kthyraan
 
 
 
 
antwoorden
يجيب.
rd, 'ajab
Antwoord, a.u.b.
‫أجب، من فضلك!‬
ajib, min fadalk
Ik antwoord.
‫إني أجيب.‬
'iini 'ajib
 
 
 
 
werken
يشتغل.
ashtaghala, eml
Werkt hij nu?
‫أيشتغل الآن؟‬
ayshtghil alan
Ja, hij werkt nu.
‫نعم، إنه يشتغل الآن.‬
neimm، 'innah yashtaghil alana
 
 
 
 
komen
يأتي.
ataa, qdm
Komt u?
هل ستأتون؟
asatatun
Ja, wij komen zo meteen.
‫نعم، سنأتي حالاً.‬
neim, sanati halaan
 
 
 
 
wonen
يسكن.
skuna, 'aqam fi, eash
Woont u in Berlijn?
‫أتسكن في برلين؟‬
ataskun fi barlin
Ja, ik woon in Berlijn.
‫نعم، إني أسكن في برلين.‬
neimm، 'inni 'askun fi barlin
 
 
 
 
 


Wie wil spreken wil moet schrijven!

Het leren van vreemde talen is niet altijd even gemakkelijk. Vooral het spreken vinden taalstudenten in het begin vaak moeilijk. Velen durven niet de zinnen in de nieuwe taal te zeggen. Ze zijn erg bang om fouten te maken. Voor dergelijke taalstudenten zou schrijven een oplossing kunnen zijn. Want wie goed wil leren spreken, moet ook zo veel mogelijk schrijven! Schrijven helpt ons om te kunnen wennen aan een nieuwe taal. Dat heeft meerdere redenen. Schrijven functioneert anders dan het spreken. Het proces is veel complexer. Bij het schrijven gaan we meer nadenken over welke woorden we willen kiezen. Daardoor zijn onze hersenen bij een nieuwe taal veel intensiever. Ook zijn we bij het schrijven veel meer ontspannen. Er is niemand die zit te wachten op een antwoord. Zo verliezen we langzaam de angst voor de vreemde taal. Schrijven stimuleert ook de creativiteit. We voelen ons vrij en spelen meer met de nieuwe taal. Het schrijven geeft ons ook meer tijd dan het spreken. En het ondersteunt het geheugen! Het grootste voordeel van het schrijven is echter de gedissocieerde vorm. Dat betekent dat we het resultaat van onze taal nauwkeurig kunnen beschouwen. We zien alles duidelijk voor ons. Zo kunnen we ons verbeteren en leren van onze fouten. Wat er in de nieuwe taal geschreven wordt, is in principe allemaal hetzelfde. Het is alleen van groot belang dat u regelmatig de zinnen schriftelijk opstelt. Wie dat wil proberen kan een pen pal in het buitenland opzoeken. Misschien krijgt u dan een persoonlijke ontmoeting. U zult zien: Het praten gaat dan veel gemakkelijker!

Raad de taal!

______ is de moedertaal van ongeveer 5 miljoen mensen. Het behoort tot de familie van de Noord-Germaanse talen. Dit betekent dat het gerelateerd is aan het Zweeds en Noors. De woordenschat van deze talen is bijna identiek. Degenen die één van deze talen spreekt kan dus ook goed overweg met die andere twee talen. Vele mensen twijfelen daarom of de Scandinavische talen verschillende talen zijn. Het kunnen ook alleen maar regionale variëteiten van één taal zijn. De ______e taal zelf is natuurlijk onderverdeeld in verschillende dialecten.

Deze worden echter steeds meer vervangen door de standaardtaal. Hierdoor ontstaan met name in de stedelijke gebieden van Denemarken nieuwe dialecten. Ze worden ook wel sociolecten genoemd. Bij sociolecten onthult de uitspraak de leeftijd en sociale status van de spreker. Dit fenomeen is typisch voor de ______e taal. In andere talen is het veel minder duidelijk. Dit maakt ______ een bijzonder spannende taal...

 

Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
© Copyright 2007 - 2018 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 Nederlands - Arabisch voor beginners