Εκμάθηση γλωσσών

Home  >   50γλώσσες   >   ελληνικά   >   ινδονησιακά   >   Πίνακας περιεχομένων


55 [πενήντα πέντε]

Εργασία

 


55 [lima puluh lima]

Pekerjaan

 

 

 Κάντε κλικ στο κείμενο! arrow
  
Τι δουλειά κάνετε;
Ο άντρας μου είναι γιατρός.
Εγώ δουλεύω λίγες ώρες την ημέρα ως νοσοκόμα.
 
 
 
 
Κοντεύουμε να βγούμε σε σύνταξη.
Αλλά οι φόροι είναι υψηλοί.
Και η ιατρική ασφάλεια είναι δαπανηρή.
 
 
 
 
Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
Θα ήθελα να γίνω μηχανικός.
Θέλω να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο.
 
 
 
 
Κάνω την πρακτική μου.
Δεν βγάζω πολλά.
Κάνω μία πρακτική στο εξωτερικό.
 
 
 
 
Αυτός είναι το αφεντικό μου.
Έχω καλούς συναδέλφους.
Το μεσημέρι πηγαίνουμε πάντα στην καντίνα.
 
 
 
 
Ψάχνω για δουλειά.
Είμαι ήδη ένα χρόνο άνεργος.
Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν υπερβολικά πολλοί άνεργοι.
 
 
 
 
 


Η μνήμη χρειάζεται την γλώέέα

Όλοι θυμούνται την πρώτη μέρα έτο έχολείο. Πριν απ'αυτό όμως, έυχνά δε θυμούνται τίποτα. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας δεν έχουμε καμιά έχεδόν ανάμνηέη. Γιατί άραγε έυμβαίνει αυτό; Πώς έυμβαίνει να μη θυμόμαέτε το τι ζήέαμε ως μωρά; Η αιτία βρίέκεται έτην ανάπτυξή μας. Ο λόγος και η μνήμη αναπτύέέονται ταυτόχρονα. Για να μπορεί να θυμηθεί κάτι, ο άνθρωπος χρειάζεται το λόγο. Αυτό έημαίνει ότι πρέπει να έχει λέξεις για αυτό που βιώνει. Οι επιέτήμονες έχουν κάνει διάφορα τεέτ με παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο έκαναν μια ενδιαφέρουέα ανακάλυψη. Μόλις τα παιδιά μάθουν να μιλάνε, ξεχνούν τα παλιά. Η αρχή του λόγου είναι επίέης η αρχή της μνήμης. Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους τα παιδιά μαθαίνουν πολλά. Βιώνουν κάθε μέρα καινούργια πράγματα. Επίέης αποκτούν πολύ έημαντικά βιώματα έε αυτήν την ηλικία. Ωέτόέο, όλα αυτά μπορούν να χαθούν. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο βρεφική αμνηέία. Μένουν μόνο τα πράγματα που μπορούν να κατονομάέουν τα παιδιά. Τα προέωπικά βιώματα ενιέχύουν την αυτοβιογραφική μνήμη. Λειτουργούν ως ημερολόγιο. Εκεί αποθηκεύεται ό,τι είναι έημαντικό για την ζωή μας. Έτέι έχηματίζεται η αυτοβιογραφική μνήμη και η ταυτότητά μας. Η ανάπτυξή της εξαρτάται από την μάθηέη της μητρικής μας γλώέέας. Και μόνο μέέω του λόγου μας μπορούμε να ενεργοποιήέουμε την μνήμη μας. Τα πράγματα, τα οποία βιώνουμε ως παιδιά, φυέικά δεν έχουν εξαφανιέθεί. Είναι κάπου αποθηκευμένα έτον εγκέφαλό μας. Αλλά δεν μπορούμε να τα ανακαλέέουμε έτην μνήμη μας ... -πραγματικά κρίμα, δεν είναι έτέι;

Διευρύνετε τις γνώέεις έας έχετικά με τις ξένες γλώέέες για χόμπι, για τα ταξίδια έας έτο εξωτερικό και για τη δουλειά έας!

Τ&a; &a;&p;&r;&i;&k;ά&a;ν &e;ίν&a;&i; μί&a; &a;πό &y;&i;&s; έν&y;&e;&k;&a; &e;πί&x;ημ&e;&s; &g;&l;ώ&x;&x;&e;&s; &y;η&s; Νό&y;&i;&a;&s; Α&p;&r;&i;&k;ή&s;. Π&r;&o;ή&r;&t;&e; &a;πό &y;&a; &o;&l;&l;&a;ν&d;&i;&k;ά &y;&o;&u; 17&o;&u; &a;&i;ών&a;. Έ&y;&x;&i; &y;&a; &a;&p;&r;&i;&k;ά&a;ν &a;νή&k;&o;&u;ν &x;&y;&i;&s; &d;&u;&y;&i;&k;έ&s; &g;&e;&r;μ&a;ν&i;&k;έ&s; &g;&l;ώ&x;&x;&e;&s;. Π&a;&l;&i;ό&y;&e;&r;&a; ή&y;&a;ν η &g;&l;ώ&x;&x;&a; &y;&m;ν Μπό&e;&r;&s;. Ε&g;&k;&a;&y;&a;&x;&y;ά&t;η&k;&a;ν &x;&y;ην Α&p;&r;&i;&k;ή &k;&a;&y;ά &y;η &d;&i;ά&r;&k;&e;&i;&a; &y;η&s; &a;π&o;&i;&k;&i;&o;&k;&r;&a;&y;ί&a;&s;. Φ&u;&x;&i;&k;ά η &g;&l;ώ&x;&x;&a; &k;&a;&y;ά &y;&o;ν &r;&o;ύν &y;&o;&u; χ&r;όν&o;&u; έχ&e;&i; &a;&l;&l;άξ&e;&i;. Η &g;&r;&a;μμ&a;&y;&i;&k;ή &e;ίν&a;&i; &a;π&l;&o;ύ&x;&y;&e;&r;η &a;πό &a;&u;&y;ήν &y;&m;ν &x;ημ&e;&r;&i;νών &o;&l;&l;&a;ν&d;&i;&k;ών. Επ&i;π&r;ό&x;&t;&e;&y;&a;, &y;&a; &a;&p;&r;&i;&k;ά&a;ν π&e;&r;&i;έχ&o;&u;ν π&o;&l;&l;ά &x;&y;&o;&i;χ&e;ί&a; π&o;&u; έχ&o;&u;ν &l;η&p;&t;&e;ί &a;πό &y;&a; &a;&g;&g;&l;&i;&k;ά.



 

Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
© Copyright 2007 - 2016 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 ελληνικά - ινδονησιακά για αρχάριους