Εκμάθηση γλωσσών

Home  >   50γλώσσες   >   ελληνικά   >   εσθονικά   >   Πίνακας περιεχομένων


55 [πενήντα πέντε]

Εργασία

 


55 [viiskümmend viis]

Töö

 

 

 Κάντε κλικ στο κείμενο! arrow
  
Τι δουλειά κάνετε;
Ο άντρας μου είναι γιατρός.
Εγώ δουλεύω λίγες ώρες την ημέρα ως νοσοκόμα.
 
 
 
 
Κοντεύουμε να βγούμε σε σύνταξη.
Αλλά οι φόροι είναι υψηλοί.
Και η ιατρική ασφάλεια είναι δαπανηρή.
 
 
 
 
Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;
Θα ήθελα να γίνω μηχανικός.
Θέλω να σπουδάσω στο πανεπιστήμιο.
 
 
 
 
Κάνω την πρακτική μου.
Δεν βγάζω πολλά.
Κάνω μία πρακτική στο εξωτερικό.
 
 
 
 
Αυτός είναι το αφεντικό μου.
Έχω καλούς συναδέλφους.
Το μεσημέρι πηγαίνουμε πάντα στην καντίνα.
 
 
 
 
Ψάχνω για δουλειά.
Είμαι ήδη ένα χρόνο άνεργος.
Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν υπερβολικά πολλοί άνεργοι.
 
 
 
 
 


Η μνήμη χρειάζεται την γλώσσα

Όλοι θυμούνται την πρώτη μέρα στο σχολείο. Πριν απ'αυτό όμως, συχνά δε θυμούνται τίποτα. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής μας δεν έχουμε καμιά σχεδόν ανάμνηση. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Πώς συμβαίνει να μη θυμόμαστε το τι ζήσαμε ως μωρά; Η αιτία βρίσκεται στην ανάπτυξή μας. Ο λόγος και η μνήμη αναπτύσσονται ταυτόχρονα. Για να μπορεί να θυμηθεί κάτι, ο άνθρωπος χρειάζεται το λόγο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει λέξεις για αυτό που βιώνει. Οι επιστήμονες έχουν κάνει διάφορα τεστ με παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο έκαναν μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη. Μόλις τα παιδιά μάθουν να μιλάνε, ξεχνούν τα παλιά. Η αρχή του λόγου είναι επίσης η αρχή της μνήμης. Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους τα παιδιά μαθαίνουν πολλά. Βιώνουν κάθε μέρα καινούργια πράγματα. Επίσης αποκτούν πολύ σημαντικά βιώματα σε αυτήν την ηλικία. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να χαθούν. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν αυτό το φαινόμενο βρεφική αμνησία. Μένουν μόνο τα πράγματα που μπορούν να κατονομάσουν τα παιδιά. Τα προσωπικά βιώματα ενισχύουν την αυτοβιογραφική μνήμη. Λειτουργούν ως ημερολόγιο. Εκεί αποθηκεύεται ό,τι είναι σημαντικό για την ζωή μας. Έτσι σχηματίζεται η αυτοβιογραφική μνήμη και η ταυτότητά μας. Η ανάπτυξή της εξαρτάται από την μάθηση της μητρικής μας γλώσσας. Και μόνο μέσω του λόγου μας μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την μνήμη μας. Τα πράγματα, τα οποία βιώνουμε ως παιδιά, φυσικά δεν έχουν εξαφανισθεί. Είναι κάπου αποθηκευμένα στον εγκέφαλό μας. Αλλά δεν μπορούμε να τα ανακαλέσουμε στην μνήμη μας ... -πραγματικά κρίμα, δεν είναι έτσι;

Διευρύνετε τις γνώσεις σας σχετικά με τις ξένες γλώσσες για χόμπι, για τα ταξίδια σας στο εξωτερικό και για τη δουλειά σας!

Τ&a; &a;&p;&r;&i;&k;ά&a;ν &e;ίν&a;&i; μί&a; &a;πό &y;&i;&s; έν&y;&e;&k;&a; &e;πί&x;ημ&e;&s; &g;&l;ώ&x;&x;&e;&s; &y;η&s; Νό&y;&i;&a;&s; Α&p;&r;&i;&k;ή&s;. Π&r;&o;ή&r;&t;&e; &a;πό &y;&a; &o;&l;&l;&a;ν&d;&i;&k;ά &y;&o;&u; 17&o;&u; &a;&i;ών&a;. Έ&y;&x;&i; &y;&a; &a;&p;&r;&i;&k;ά&a;ν &a;νή&k;&o;&u;ν &x;&y;&i;&s; &d;&u;&y;&i;&k;έ&s; &g;&e;&r;μ&a;ν&i;&k;έ&s; &g;&l;ώ&x;&x;&e;&s;. Π&a;&l;&i;ό&y;&e;&r;&a; ή&y;&a;ν η &g;&l;ώ&x;&x;&a; &y;&m;ν Μπό&e;&r;&s;. Ε&g;&k;&a;&y;&a;&x;&y;ά&t;η&k;&a;ν &x;&y;ην Α&p;&r;&i;&k;ή &k;&a;&y;ά &y;η &d;&i;ά&r;&k;&e;&i;&a; &y;η&s; &a;π&o;&i;&k;&i;&o;&k;&r;&a;&y;ί&a;&s;. Φ&u;&x;&i;&k;ά η &g;&l;ώ&x;&x;&a; &k;&a;&y;ά &y;&o;ν &r;&o;ύν &y;&o;&u; χ&r;όν&o;&u; έχ&e;&i; &a;&l;&l;άξ&e;&i;. Η &g;&r;&a;μμ&a;&y;&i;&k;ή &e;ίν&a;&i; &a;π&l;&o;ύ&x;&y;&e;&r;η &a;πό &a;&u;&y;ήν &y;&m;ν &x;ημ&e;&r;&i;νών &o;&l;&l;&a;ν&d;&i;&k;ών. Επ&i;π&r;ό&x;&t;&e;&y;&a;, &y;&a; &a;&p;&r;&i;&k;ά&a;ν π&e;&r;&i;έχ&o;&u;ν π&o;&l;&l;ά &x;&y;&o;&i;χ&e;ί&a; π&o;&u; έχ&o;&u;ν &l;η&p;&t;&e;ί &a;πό &y;&a; &a;&g;&g;&l;&i;&k;ά.



 

Downloads are FREE for private use, public schools and for non-commercial purposes only!
LICENCE AGREEMENT. Please report any mistakes or incorrect translations here.
© Copyright 2007 - 2015 Goethe Verlag Starnberg and licensors. All rights reserved.
Contact
book2 ελληνικά - εσθονικά για αρχάριους